Mark Webber, pilotul australian de Formula 1 al echipei Red Bull, a fost ranit de o masina in timp ce concura, sambata, la un eveniment multi-sportiv, in Tasmania. Sportivul conducea un mountain bike in cadrul propriei competitii de caritate, Mark Webber Pure Tasmania Challenge.

Pilotul de 32 de ani concura cu bicicleta la o cursa din sudul Tasmaniei, langa Port Arthur, cand a intrat in coliziune cu un autovehicul. Jon Ford, sergent al Politiei din Tasmania a declarat, pentru Australian Associated Press, ca ranile nu ii pun viata in pericol: "In urma coliziunii, Mark Webber a suferit rani serioase, dar nu ii ameninta viata". Paramedicii i-au acordat ingrijiri si a fost transportat de urgenta cu elicopterul la spitalul Royal Hobart.

Pilotul a suferit doar o fractura la piciorul drept, fara probleme la brat, asa cum se credea initial. Webber a fost operat imediat, i s-a introdus un surub in picior si va ramane spitalizat trei zile. "Interventia a reusit, acum incepe recuperarea. Mark se simte bine. Unica leziune a fost la picior. In afara de asta, e bine. Are cateva rani pe antebrat, dar examenele nu au aratat alte probleme. De indata ce va fi in stare sa zboare cu avionul, va pleca in Europa", a declarat Geoff Donohue, directorul evenimentului.

Webber concura la penultima zi a propriului eveniment de caritate, Mark Webber Pure Tasmania Challenge. Competitia insumeaza 250 de kilometri de cursa cu mountain bike-uri, kaiac, rafting etc.