Lewis Hamilton este pe cale sa rastoarne orice ierarhie dupa ce a obtinut titlul mondial din Formula 1 pe ultima suta de metri si a devenit cel mai tanar castigator din toate timpurile. Celebra depasire a lui Timo Glock ii va aduce pe termen scurt britanicului un munte de bani, pilotul celor de la McLaren Mercedes urmand sa-l devanseze la castiguri chiar si pe Tiger Woods, cel care domina ierarhia sportivilor de mai multi ani.

Conform Sportbusiness, titlul obtinut in ultimul viraj de la Interlagos va avea un impact deosebit asupra averii lui Hamilton, sportivul urmand sa inregistreze in urmatoarea perioada castiguri de peste 100 de milioane de lire sterline pe sezon.

Cifra este una impresionanta tinand cont de faptul ca David Beckham, mult timp etalonul sportivilor britanici din punct de vedere financiar, castiga 31 de milioane de lire sterline pe sezon, iar Tiger Woods ajunge la 72 de milioane de lire sterline.

McLaren ii ofera lui Lewis 75 de milioane de lire sterline in cinci ani de contract (aici intra si intelegerile cu banca Santander, Hugo Boss si Johnny Walker), pilotul avand un bonus consistent de la Reebok, producatorul de echipament sportiv contribuind cu 20 de milioane de lire sterline la zestrea lui Hamilton, si de la Tag Heuer (producator de ceasuri).

Daca va continua sa castige cu team-ul anglo-german, intelegerea pilotului de culoare cu echipa condusa de Ron Dennis va fi rediscutata, remuneratia acestuia urmand sa cresca simtitor.

De succesul lui Lewis se bucura si un parior din Peterborought, cel care a pariat pe vremea cand Hamilton avea numai 13 ani ca acesta va castiga titlul mondial. Increderea in potentialul pilotului ii aduce 125.000 de lire sterline.

Jurnalistii britanici ii prevad lui Hamilton o cariera stralucita din punct de vedere financiar, Michael Scumacher fiind vazut drept un foarte bun exemplu in acest sens dupa imperiul pe care a reusit sa-l construiasca de pe urma imaginii sale.