Massa a fost cel mai rapid pilot de pe circuit in prima sesiune de antrenamente de vineri. Hamilton a fost mai incet cu 0,190 secunde. In runda a doua de antrenamente Alonso a fost cel mai rapid, urmat de Massa si Trulli. Hamilton a incheiat pe locul 9. Cu un avantaj de 7 puncte, britanicul e relaxat pentru ca poate termina cursa de duminica si pe locul cinci. Massa are de partea sa publicul si optimismul. Dar meteorologii au anuntat ca duminica sunt posibile averse de ploaie. Pe cina va avantaja oare acest lucru? McLaren sau Ferrari?

Lewis Hamilton nu crede ca se va repeta istoria din ultima cursa, de anul trecut: "Este putin diferit. Anul trecut am venit aici si am facut o cursa proasta, asa ca a fost totul cam agitat. Presiunea ultimului meci m-a doborat. Dar anul acesta simt ca e doar o alta cursa. Venim dupa o cursa buna in China si stiu ca aici vom fi la fel de puternici, daca nu si mai puternici".

Britanicul e relaxat inaintea cursei de la Interlagos pentru ca poate termina si pe locul cinci: "Este chiar simplu. Suntem aici sa castigam cursa, dar, faptul ca nu trebuie, ne ridica o piatra de pe umeri".

Felipe Massa e 100% optimist inaintea cursei de duminica: "Publicul ajuta, mai ales in situatia mea. Sunt un pilot local, sunt brazilian, asa ca ma ajuta si sunt sigur ca il vor fluiera pe Hamilton. Am sperante mari. As fi preferat sa vin eu aici cu sapte puncte avantaj, dar sunt optimist. Sper sa fac o cursa buna, vreau sa castig campionatul, dar restul nu depinde de mine. Optimismul e intotdeauna 100%".

Ploaia anuntata duminica nu-l sperie pe brazilian, desi nu a castigat de prea multe ori in aceste conditii: "Oamenii spun ca nu pot sa pilotez in aceste conditii. In cariera mea din karting am castigat intotdeauna pe ploaie, dar in F1 am pierdut de multe ori. Nu e o noutate ca masina nostra are probleme cand ploua si pneurile nu sunt bine incalzite. Cand e putin mai frig nu ai aderenta ideala. Din pacate n-am avut curse excelente pe vreme rea anul acesta, dar la Monaco am fost cel mai rapid pe ploaie, asa ca nu cred.