Vineri incep antrenamentele ultimei curse din sezonul 2008 al Formulei 1. Lewis Hamilton si Felipe Massa se lupta, duminica, pentru primul lor titlu mondial din cariera. Inaintea cursei de la Interlagos, britanicul de la Mercedes McLaren are un avantaj de sapte puncte fata de Massa. Dar brazilianul are un alt avantaj: este favoritul publicului la aceasta cursa. Dupa un sezon incitant, in care sapte piloti au terminat cursele pe primul loc, duminica, in Brazilia, se va stabili castigatorul. Lewis Hamilton sau Felipe Massa?

Dupa ce, anul trecut, a ratat obtinerea titlului mondial in ultima cursa a sezonului, Hamilton are in fata un sfarsit de saptamana incarcat emotional: "Trebuie sa analizez lucrurile realistic si sa apreciez ca mai am un weekend de maxim efort pentru mine".

Massa stie toate trucurile si secretele cursei de casa, de la Interlagos: "E imposibil de prezis ce se va intampla, dar cred ca masina noastra a fost intotdeauna foarte buna pe acest circuit. Am echipajul in spatele meu si multa presiune, mai ales cand te gandesti la ce s-a intamplat in cursa asta anul trecut".

In acest sezon, sapte piloti au castigat curse. Pe langa Hamilton si Massa, Raikkonen, Alonso, Kubica, Kovalainen si Vettel sunt cei care au ocupat prima treapta a podiumului.

Massa poate lua titlul daca va castiga cursa, iar Hamilton termina pe sase sau mai jos. Daca Felipe va termina pe doi, Hamilton trebuie sa incheie cursa pe 8 sau mai jos pentru ca brazilianul de la Ferrari sa obtina titlul mondial.

Dar exista si posibilitatea ca dupa incheierea cursei de la Interlagos cei doi piloti sa fie la egalitate de puncte. In acest caz titlul se va decide in functie de rezultatele obtinute: cele mai multe locuri intai, doi, trei etc. Ambii au castigat cinci curse si au incheiat doua curse pe locul secund. Hamilton insa a terminat trei curse pe locul trei, in timp ce Massa s-a aflat doar de doua ori pe ultima treapta a podiumului.

Lewis Hamilton poate deveni cel mai tanar campion de Formula 1 (23 de ani) si primul campion britanic de la Damon Hill (1996) incoace.

Felipe Massa are posibilitatea de a deveni urmatorul pilot din afara Europei care castiga titlul, dupa canadianul Jacques Villeneuve (1997), si primul campion brazilian dupa Ayrton Senna (1991).