MotoGp va deveni o competitie din ce in ce mai grea pentru Valentino Rossi. Pilotul care s-a batut cu Doctor la titlu in 2003 si 2004, Sete Gibernau, se intoarce la clasa regina. Spaniolul va pilota o motocicleta Ducati, pentru echipa Ondo 2000. "Ma intorc pe deplin convins de ceea ce vreau sa fac. De cand am parasit MotoGP-ul am vrut sa traiesc viata diferit, dar viata m-a adus din nou aici", a declarat Gibernau.

Considerat de Valentino Rossi unul din cei mai aprigi adversari ai sai, Sete Gibernau va concura cu numarul 59. Alex De Angelis, cel care are acum numarul ce l-a facut celebru pe Gibernau, nu a vrut sa renunte la numarul 15. "Am lucrat cu Filippo Preziosi si cred ca avem o motocicleta competitiva. Testele au mers bine si am inceput sa scot timpi buni. De aceea m-am decis sa ma intorc", a explicat Sete.

Spaniolul nu crede ca varsta il va impiedica sa se lupte pentru podium in 2009: "Sunt incantat. M-am intors pentru a ma bucura din nou de placerea de a fi pilot MotoGP. Este o buna ocazie pentru mine. Acesta este noul meu scop: sa ma bucur pilotand. Sunt dispus sa invat din nou, chiar si la 35 de ani",

"Am urmarit competitia si sunt impresionat de piloti. Ii respect mult si trebuie sa fiu constient ca va fi foarte greu. Trebuie sa muncesc din greu si sunt pregatit pentru asta", a mentionat Gibernaum, gata sa-i infunte pe Rossi si Stoner.

Sete Gibernau s-a retras din MotoGP in 2006, cand Ducati a facut anuntul ca-l va inlocui cu australianul Casey Stoner. Kawasaki i-a oferit un loc in echipa sa, dar Gibernau a decis sa se retraga.