Britanicul Lewis Hamilton, de la McLaren Mercedes, are sapte puncte avans in clasamentul pilotilor fata de brazilianul Felipe Massa, de la Ferrari, cu o etapa inainte de finalul sezonului din Marele Circ. Pentru a deveni cel mai tanar campion din istoria Formulei 1, Hamilton trebuie sa termine in primii cinci in cursa braziliana de la Interlagos.

Daca Hamilton, care are 94 de puncte in prezent, termina pe 5 in Brazilia, iar Massa triumfa acasa, britanicul va avea 98 de puncte, in timp ce brazilianul ar avea cu unul mai putin.

Britanicul si brazilianul au castigat cate cinci Mari Premii in acest sezon, terminand, de asemenea fiecare, pe locul doi de doua ori.Egalitatea nu mai persista insa atunci cand vine vorba de ocuparea pozitiei a treia. Lewis a terminat de trei ori pe ultima treapta a podiumului, in timp ce Felipe de numai doua ori.

O victorie a lui Massa coroborata cu o pozitionare mai jos de locul cinci a lui Hamilton, aduce titlul mondial in dreptul Scuderiei, facand ca Felipe sa fie primul pilot brazilian care triumfa dupa regretatul Ayrton Senna.