Cu numai doua etape inainte de finalul sezonului din Marele Circ lupta pentru titlul mondial este deosebit de stransa, Lewis Hamilton si Felipe Massa fiind despartiti de numai 5 puncte. Dezavantajul britanicului de la McLaren ar fi acela ca brazilianul celor de la Ferrari este preferatul multora dintre colegii de breasla, spaniolul Alonso precizand ca va face tot posibilul sa il faca pe pilotul Scuderiei campion al lumii in premiera absoluta.

''Fara niciun dubiu. Daca pot sa ajut, il voi ajuta pe Massa. Sunt de acord. Nu stiu ce a facut, dar e bine ca a fost penalizat oricum'', a precizat Fernando Alonso dupa victoria de la Fuji, din MP al Japoniei, referindu-se la penalizarea pe care a primit-o britanicul Sagetilor Argintii. Interesant este faptul ca ibericul si-a exprimat un punct de vedere, desi nu vazuse incidentul in urma caruia Lewis fusese sanctionat.

"Eu m-am incadrat foarte normal pe viraj in acea depasire, dar Massa a venit foarte agresiv si m-a lovit. Consider ca a fost un accident provocat deliberat", a declarat Hamilton despre incidentul de la Fuji in care a fost implicat alaturi de Massa. In replica, Felipe precizeaza ca nu a avut aderenta impins fiind de britanic, coliziunea neputand fi evitata.

In lupta pentru cununa de lauri ar putea intra si Robert Kubica, de la BMW-Sauber, cel care este la 12 puncte in spatele lui Hamilton, si care a marturisit ca ii poate fura titlul lui Hamilton.

Antipatia puternica dintre Alonso si Hamilton isi are radacinile in anul 2007, atunci cand cei doi au fost coechipieri la McLaren Mercedes, pe atunci spaniolul plangandu-se de faptul ca Lewis este tratat preferential la team-ul anglo-german.

Clasament general piloti cand mai sunt de disputat doua etape:

1. Hamilton 84p

2. Massa 78p

3. Kubica 72p.