Dupa ce a terminat cursa din Japonia pe locul al doilea, Robert Kubica de la BMW crede ca poate castiga campionatul de Formula 1 din acest sezon. Cu 12 puncte in spatele lui Hamilton si 7 in spatele lui Massa, polonezul spera ca ultimele doua curse ramase pana la sfarsitul sezonului sa-i asigure locul intai in campionat.

Kubica vrea sa reia finalul sezonului trecut, cand Kimi Raikkonen a castigat titlul mondial, desi inaintea ultimelor doua curse avea un deficit de 17 puncte. "Nu e nimic de pierdut. Kimi a aratat anul trecut ca nimic nu e imposibil. Este un bun impuls - inca suntem in lupta. Trebuie sa incerci cel putin. Daca ai condus campionatul dupa sapte curse ar trebui sa te lupti pentru titlu. Am doi piloti in fata mea: Massa si Hamilton. Viata e putin mai dificila, dar s-ar putea intampla sa castig", a mentionat pilotul echipei BMW.

Imprevizibilul face parte din orice cursa: "La Monza am avut conditii schimbatoare. Am pornit al unsprezecelea si am terminat pe podium. Ultima mea cursa de la Singapore a fost stricata de masinile de siguranta, asa ca nu poti sti niciodata", a declarat polonezul.

Robert Kubica a castigat o singura cursa anul acesta, GP-ul din Canada, dar spera sa ia cele 20 de puncte puse in joc pana la sfarsitul sezonului.