Curtea de Apel a Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) a amanat pentru marti verdictul in cazul pilotului Lewis Hamilton. In timpul Grand Prix-ului din Belgia, pilotul a taiat o sicana ce i-a adus o penalizare de 25 de secunde. Echipa lui Hamilton, McLaren-Mercedes a facut recurs, iar Verdictul Curtii de Apel va juca un rol decisiv in deciderea titlului mondial 2008 de Formula 1.

"Sper doar ca juriul sa vada adevarul. Sunt un pilot de curse, asta e ceea ce fac", a declarat Hamilton luni, la Paris, dupa ce s-a prezentat in fata Curtii alaturi de inginerul sef de la McLaren-Mercedes, Martin Whitmarsh.

Lewis Hamilton conduce in clasamentul pilotilor de F1 cu un punct in fata spaniolului Felipe Massa. In urma penalizarii Hamilton a pierdut patru puncte si Massa a castigat doua. "Nu ma gandesc la titlu sau la adversari. Eu trebuie sa ma gandesc doar sa-mi fac treaba cat mai bine de fiecare data cand sunt intr-o cursa. E evident ca un anumit numar de oameni pot lua titlul, in consecinta, trebuie sa ma asigur ca fac tot ce e mai bun", a afirmat Hamilton.