Britanicul Lewis Hamilton a fost penalizat cu 25 de secunde de catre Comisarii Grand Prix-ului de la Spa, fapt in urma caruia pilotul celor de la McLaren a terminat pe pozitia a treia cursa belgiana. De aceasta situatie a profitat brazilianul Felipe Massa, cel care a fost declarat castigator al MP al Belgiei. Pe pozitia secunda s-a situat germanul Nick Heidfeld, de la BMW.

Lewis Hamilton a fost penalizat pentru ca i-ar fi taiat calea intr-o sicana lui Kimi Raikkonen (cu doua tururi inainte de final, atunci cand cei doi s-au depasit reciproc de mai multe ori), fapt ce l-ar fi propulsat in mod incorect pe prima pozitie in cursa belgiana.

Cum Massa sosise la o distanta de 13 secunde in spatele britanicului, iar Heidfeld la 23, Hamilton a terminat Marele Premiu pe pozitia a treia. De la locul patru in jos clasamentul de etapa nu a mai suferit modificari: Fernando Alonso (Renault) - locul 4, Sebastian Vettel (Toro Rosso) - locul 5, Robert Kubica (BMW Suber) - locul 6, Sebastien Bourdais (Toro Rosso) - locul 7, si Mark Webber (Red Bull) - locul 8.

.

Iata cum arata primele trei pozitii ale clasamentui general al pilotilor dupa decizia FIA:

1 Lewis Hamilton McLaren Mercedes 76 puncte

2 Felipe Massa Ferrari 74 puncte

3 Robert Kubica BMW-Sauber 58 puncte

Clasament constructori:

1. Ferrari 131 puncte

2. McLaren-Mercedes 119

3. BMW Sauber 107.