Bucuria britanicului Lewis Hamilton, de la McLaren Mercedes, pentru castigarea Marelui Premiu al Belgiei ar putea fi umbrita de o eventuala declasare a liderului clasamentului general, Comisarii Grand Prix-ului desfasurat la Spa analizand corectitudinea disputei dintre Hamilton si Kimi Raikkonen.

In ultimele doua tururi ale cursei, englezul si finlandezul s-au depasit de mai multe ori unul pe altul, atingandu-se la un moment dat. Comisarii de la Spa analizeaza comportamentul lui Lewis, existand posibilitatea ca acesta sa fie declasat. In acest caz, brazilianul Felipe Massa ar urma sa fie declarat castigator in Belgia.

La Valencia, in cursa precedenta, Felipe Massa a fost anchetat din cauza unor manevre periculoase pe care pilotul celor de la Ferrari le-a facut la standuri. Pana la urma, Felipe nu a fost declasat, primind insa o amenda de 10.000 de euro.

Lewis Hamilton a castigat MP la Belgiei la Formula 1 dupa ce l-a depasit dramatic pe Kimi Raikkonen in tururile finale ale Grand Prix-ului. Pe locurile doi si trei au terminat Felipe Massa, respectiv Nick Heidfeld.