Fernando Alonso s-a intors la Renault dupa un an furtunos la McLaren, insa a dezamagit in acest sezon si din cauza unei masini necompetitive.

"M-am intors la Renault pentru ca am vrut sa castig din nou, la fel ca in 2005 si in 2006. Dar am in contract stipulata o cauza conform careia pot sa plec. Vreau sa conduc cea mai buna masina iar cei de la Ferrari sunt cei mai buni la acest capitol", a spus Alonso presei spaniole.

Cand Alonso a semnat in iarna, au fost destule zvonuri care il dadeau pe spaniol la Ferrari si ca nu ar vrea sa stea mai mult de un an in echipa celor de la Renault. Alonso se bucura de aprecierea lui lui Luca di Montezemolo, presedintele lui Ferrari.

Italienii ii au pe Raikkonen si pe Massa, contractul ambilor expira in 2009 iar cei de la Ferrari ar vrea sa scape mai repede de Massa. "E prea devreme sa discutam despre aceste zvonuri, dar Massa a avut doua curse in care a facut greseli si asta a dat nastere la speculatii", a explicat Alonso.

Spaniolul a mai spus ca Renault nu mai are nici o sansa de a se bate cu Ferrari si McLaren dupa startul dezastruos din acest sezon.

Alonso a terminat sezonul trecut la un punct in spatele lui Raikkonen si a terminat pe locul opt in cursa de la Malayisia. "A fost mai mult sau mai putin decat ne asteptam", a spus acesta.

"Stiam ca a ocupa una dintre primele opt pozitii ar fi fost ceva foarte greu, dar daca nu era vorba de retragerea lui Massa, nu am fi reusit. Intr-o cursa normala, eram noua in calificari si opt in cursa. Inainte de cursa de la Barcelona, o sa aducem niste modificari la masina, dar vor fi aceleasi pe care si celelalte echipe le fac. Am constat si in anii trecuti. Cei care castiga primele doua - trei curse raman in top. Nu vom avea parte de mari surprize nici in acest an", a concluzionat Alonso.