Vineri au avut loc primele sesiuni de incercari pentru Marele Premiu al Australiei, programat duminica, prima etapa a mondialului bolizilor.

Campionul mondial Kimmi Raikkonen a stabilit cel mai bun timp al sesiunii inaugurale (urmat de Hamilton, Massa si Kovalainen). In a doua sesiune, britanicul Lewis Hamilton a fost cel mai rapid, urmat de Mark Webber (Red Bull), Massa (Ferrari) si Kovalainen (McLaren).

A doua sedinta a fost ceva mai lenta, probabil din cauza caldurii excesive (38 grade), dar a fost animata de citeva iesiri in decor (Trulli, Nakajima, Fisichella) pe care specialistii le considera un efect al schimbarilor de regulament (interzicerea asistentei electronice la anumite manevre).

Masinile Red Bull Renault au facut o impresie neasteptat de buna in prima zi a incercarilor: Weber (al doilea in a doua sedinta) si David Coulthard depasind ca performante echipa BMW Sauber, considerata al treilea favorit al intrecerii constructorilor.

Fostul campion mondial Fernando Alonso (Renault) a realizat timpi sub asteptarile fanilor - locul 6 dimineata, apoi 13 in a doua sesiune.

Sambata dimineata va avea loc sedinta de calificari, in care va fi stabilita ordinea pe grila de start.