Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial în Formula 1, a anunțat prin intermediul contului său de Instagram că se va retrage din „Marele Circ” la finalul sezonului 2022.

Sebastian VettelFoto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

La peste 15 ani de la debutul în Formula 1, campionul mondial Sebastian Vettel a decis să se retragă din Marele Circ.

Sebastian Vettel se retrage din Formula 1 - Sezonul 2022, ultimul în „Marele Circ” pentru campionul mondial

Vettel a anunțat prin intermediul unei pagini de Instagram personale proaspăt deschise că sezonul 2022 va ultimul pentru el în Formula 1.

„Îmi anunț retragerea din Formula 1 la finalul acestui sezon. Decizia nu a fost una ușoară pentru mine și am petrecut mult timp pentru a-mi da seama dacă este alegerea potrivită.

La finalul acestui sezon vreau să petrec mai mult timp pentru a-mi da seama ce vreau să fac pe viitor. Este clar pentru mine că fiind tată, trebuie să petrec mai mult timp cu familia.

Astăzi nu este despre a spune la revedere Formulei 1. Astăzi este despre a spune mulțumesc - tuturor celor fără de care cariera mea în Formula 1 n-ar fi existat” - Sebastian Vettel.

Cine este Sebastian Vettel

Sebastian Vettel a debutat în Formula 1 în 2007, la Grand Prixul din SUA pentru echipa BMW.

În 2008 a devenit cel mai tânăr câștigător al unui Mare Premiu alături de Toro Rosso, iar în 2010 a fost coopotat în echipa RedBull.

Cu echipa austriacă a atins cele mai mari perfomanțe ale carierei, obținând titlurile mondiale în perioada 2010 - 2013.

În 2015 a ajuns la Ferrari, acolo unde nu a mai reușit să câștige vreun titlu, plecând spre Aston Martin în 2020, echipă la care evoluează în prezent.

În 289 de curse în Formula 1, Vettel are nu mai puțin de 53 de victorii în 122 de podiumuri.