Ultima perioadă din Formula 1 a fost marcată de schimbări importante cauzate de mașinile care ricoșează dramatic la viteze mari. Șase echipe din Formula 1, printre care granzii RedBull și Ferrari, sunt nemulțumite de faptul că FIA vrea să modifice permanent regulamentul pentru a limita aceste probleme la monoposturi.

Formula 1Foto: Budrul Chukrut/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sănătatea piloților a fost pusă în centrul atenției la Marele Premiu al Canadei (19 iunie), echipele fiind sfătuite să pună siguranța înaintea performanței și să rezolve problema mașinilor care ricoșează dramatic la viteze mari.

Îngrijorarea a atins noi niveluri la Marele Premiu al Azerbaidjanului (12 iunie), când Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial, s-a chinuit să iasă din Mercedesul său la finalul unei curse solicitante.

FIA a intervenit ulterior cu o nouă directivă privind fenomenul de „porpoising”, dar echipa RedBull consideră fără sens deciziile luate de forul automobilistic.

MP al Franței: Carlos Sainz jr, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente libere / Lewis Hamilton, locul 5

Mai multe echipe din Formula 1, în frunte cu RedBull, în conflict cu FIA: Noua regulă de împiedicare a ricoșării monoposturilor ar avantaja Mercedes

Christian Horner, șeful RedBull, consideră că modificarea regulamentului FIA ar putea favoriza Mercedes.

„O modificare semnificativă în ceea ce privește ricoșarea monoposturilor ar putea însemna că o anumită echipă ar putea să-și modifice mașina pentru a beneficia de conceptul monopostului” - Christian Horner, conform GrandPx News.

Echipele care au votat pro noii reguli sunt McLaren, Aston Martin și Mercedes, toate echipele având instalate motoare Mercedes pe monoposturi.

Alpha Tauri, Alfa Romeo, Haas și Williams sunt celelalte echipe care se opun modificărilor pe care FIA le va opera la regulament.