Mick Schumacher a reușit să acumuleze primele puncte în clasamentul piloților din Formula 1, fapt ce l-a adus în atenția lui RedBull Racing și Mercedes. Cu toate acestea, un fost campion mondial consideră că fiul legendarului fost pilot Ferrari nu are încă calitățile necesare pentru a pilota la o echipă de calibru.

Mick SchumacherFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

La Silverstone, Mick (23 de ani) a încheiat pentru prima dată în puncte, germanul bifând un loc opt la finalul cursei.

O săptămână mai târziu, numele Schumacher a apărut din nou printre primele zece pe circuitul de la Spielberg, Mick terminând pe 6.

Nico Rosberg crede că Mick Schumacher mai are nevoie de timp pentru a trece la o echipă de top

Campion în Formula 1 în 2016, Nico Rosberg consideră că Mick Schumacher mai are câteva ajustări de făcut pentru a putea pilota pentru RedBull sau Mercedes.

„Mick a avut câteva săptămâni dificile și ne bucurăm că a reușit să obțină primele puncte.

Cât am citit știrile, am văzut că nimeni nu l-a mai criticat. Este incredibil cum se pot schimba lucrurile într-o fracțiune de secundă.

A avut nevoie doar de o cursă bună și un duel interesant cu Max Verstappen și toate problemele avute au fost uitate.

Nu cred că Mick este pregătit pentru a pilota într-o echipa mare.

Are nevoie de timp pentru a se dezvolta și cursele anterioare au arătat asta. Are nevoie de timp înainte de a ajunge la o echipă mare.

Am văzut cazul lui George Russell, care a pilotat la Williams înainte de a fi pregătit să treacă la Mercedes. Nu trebuie să se grăbească” - Nico Rosberg, conform GrandPx News.

Fiul legendarului Michael Schumacher, in vizorul Mercedes si RedBull

Cu 12 puncte acumulate în ultimele două Grand Prixuri, Mick Schumacher a urcat de pe ultimul loc până pe 15 în ierarhia piloților.

Evoluțiile sale bune alături de Haas au atras atenția celor de la Mercedes și RedBull.

„Este un pilot tânăr foarte bun. Mick a pilotat grozav (n.r. ultimele două curse), s-a apărat bine și este întotdeauna de partea sportivității. Sunt fericit să văd asta. Repet, este un tânăr pilot de perspectivă” - Toto Wolff, șeful Mercedes.

Conform presei britanice, pe lângă Mercedes și RedBull îl monitorizează atent pe Mick.