​Mercedes și RedBull încearcă să-și asigure viitorul la nivelul piloților, iar cele două mari rivale s-au orientat în ultimele zile spre aceeași țintă. Mick Schumacher nu avea vreun punct acumulat până acum două săptămâni și ceva, însă pilotul german a avut evoluții foarte bune la ultimele Grand Prixuri.

Mick SchumacherFoto: Chris Putnam / Shutterstock Editorial / Profimedia

La Silverstone, Mick (23 de ani) a încheiat pentru prima dată în puncte, germanul bifând un loc opt la finalul cursei.

O săptămână mai târziu, numele Schumacher a apărut din nou printre primele zece pe circuitul de la Spielberg, Mick terminând pe 6.

Mick Schumacher, în atenția celor de la Mercedes și RedBull

Cu 12 puncte acumulate în ultimele două Grand Prixuri, Mick Schumacher a urcat de pe ultimul loc până pe 15 în ierarhia piloților.

Evoluțiile sale bune alături de Haas au atras atenția celor de la Mercedes și RedBull.

„A mers perfect ținând cont de ceea ce îi poate oferi monopostul. Este puternic în dueluri, lucru pe care-l văzusem atât de bine în Formula 2. Se apără dur, dar corect”, spune Ralf Schumacher, fost pilot în Marele Circ, unchiul lui Mick.

Tânărul pilot nu este lăudat doar în familie, Toto Wolff (șeful Mercedes) având cuvinte frumoase pentru tânărul pilot german.

„Este un pilot tânăr foarte bun. Mick a pilotat grozav (n.r. ultimele două curse), s-a apărat bine și este întotdeauna de partea sportivității. Sunt fericit să văd asta. Repet, este un tânăr pilot de perspectivă” - Toto Wolff.

De altfel, Guenther Steiner (team managerul celor de la Haas) a precizat că după pauza de vară (va începe după următoarele două Grand Prixuri - Franța și Ungaria) va demara discuțiile pentru prelungirea contractului germanului cu echipa americană de Formula 1.

Conform presei britanice, pe lângă Mercedes și RedBull îl monitorizează atent pe Mick.

Numele Schumacher înseamnă atât de mult în istoria automobilismului mondial, iar o înregimentare a lui Mick va fi și o puternică lovitură de imagine.