Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureş, a anunţat că nu va mai accepta organizarea de curse automobilistice în oraş, după accidentul de sâmbătă, în care doi copii au fost răniţi uşor după ce monopostul pilotat de Mihai Leu a lovit un gard de protecţie în timpul cursei.

Mihai Leu accident la un raliu din Targu MuresFoto: Craciun Sorin - Facebook

„Siguranţa copiilor noştri este cea mai importantă! În niciun caz nu voi mai permite organizarea Super Rally sau a unor evenimente similare în Târgu Mureş. Accidentul din această după-amiază a dovedit că, deşi organizatorii iau toate măsurile de precauţie, pericolul nu poate fi exclus.

Unul dintre concurenţi a părăsit traseul stabilit, s-a izbit de gardurile metalice, iar doi copii au fost răniţi. Poliţia a deschis o anchetă penală în acest caz. În calitate de primar, solicit autorităţilor competente informaţii cu privire la acest incident”, a postat primarul Soós Zoltán pe Facebook.

Accidentul a avut loc la a doua etapă din Campionatul Naţional de Super Rally organizată pe circuit stradal în municipiul Târgu Mureş şi la care s-au înscris 25 de concurenţi.

Pilotul Mihai Leu, aflat la volanului monopost, prototipul Radical SR8, a ieşit de pe traseu şi a lovit un gard de protecţie, doi băieţi, fraţi, fiind loviţi uşor.

Mihai Leu, gest pentru băieții pe care i-a lovit la raliul din Târgu Mureș

Ulterior, în seara aceleiaşi zile, Mihai Leu i-a invitat la masă pe cei doi fraţi cărora le-a oferit trofeele pe care el le-a câştigat la etapa de la Târgu Mureş.

*sursă foto: Facebook - Federația Română de Automobilism Sportiv