Ron Dennis, boss-ul team-ului anglo-german McLaren Mercedes, se afla, conform jurnalistilor spanioli de la Marca, foarte aproape de o iesire de pe scena Marelui Circ, existand chiar posibilitatea ca debutul noului sezon din F1 sa nu-l mai gaseasca in postura de sef de echipa.

Dupa un 2007 dezastruos in care a pierdut ambele titluri (piloti si constructori), a primit o amenda de 100 de milioane de dolari pentru spionaj in conflictul cu Scuderia Ferrari si a divortat dupa 22 de ani de casnicie, Ron Dennis va fi indepartat si din fruntea McLaren-ului, echipa la care detine inca 15% din actiuni.

Cu un capital de 40% din totalul actiunilor echipei la care piloteaza Lewis Hamilton, Mercedes doreste schimbarea lui Dennis, cel care a fost depasit de situatie in ultimul sezon.

Ron va fi pastrat totusi in organigrama echipei, dar nu va mai avea putere de decizie in niciun fel, hotararile finale urmand sa nu-i mai apartina. Incepand din anul 1980, Dennis s-a aflat necontenit la conducerea McLaren, toate deciziile luate avand nevoie de aprobarea sa.

Succesorul sau la conducerea echipei la care au activat de-a lungul timpului nume mari ale motorsportului mondial ca Alain Prost sau Ayrton Senna va fi Martin Whitmarsh, actualul presedinte al consiliului de administratie.