BMW Sauber deschide al treilea sezon in F1 cu speranta ca va obtine prima victorie de cursa. Anul trecut, pilotii Nick Heidfeld si Robert Kubica au dus echipa pe locul 2, dupa Ferrari. Locul real ar fi fost insa 3, tinind cont de faptul ca McLaren Mercedes nu a figurat in ierarhii, dupa scandalul de spionaj. Indiferent de detalii, pentru BMW Sauber a fost un an foarte bun, iar obiectivele pentru noul sezon sunt la fel de ambitioase.

"Va fi un campionat mult mai interesant, pentru ca noul regulament a scos multe dintre sistemele automate ce ajutau pilotii. Speram ca in 2008 sa reducem din handicapul pe care il avem fata de Ferrari", spune Nick Heidfeld, 30 de ani.

"Ferrari si McLaren nu trebuie lasate sa transforme acest Mondial intr-o cursa in doi, de aceea a trebuit sa muncim si mult, si bine, pentru a ne apropia. Au mai multa forta, mai multa experienta, insa noi avem mai multa incredere, vazind ce am realizat", a declarat Mario Theissen, BMW sport director.

Luni, la Munchen, BMW Sauber a prezentat F1.08, masina pe care se va baza in 2008, un monopost cu o arhitectura exterioara complet modificata. Primele teste cu noul monopost vor fi efectuate la Valencia, incepind de marti.