Pilotul britanic de la Mercedes, Lewis Hamilton, a castigat, duminica, Marele Premiu al SUA, a XVIII-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de coechipierul sau, germanul Nico Rosberg (+4.520), si de australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull (+19.692), anunta News.ro.

Lewis HamiltonFoto: f1.com

In clasamentul general al pilotilor, Hamilton s-a apropiat la 26 de puncte de liderul Rosberg, dar germanul este in "tinta" de locuri secunde, care ii poate asigura titlul mondial, daca o va respecta si in urmatoarele trei curse ramase din acest sezon.

Pe Circuit of the Americas de la Austin, locul al patrulea a fost ocupat de Sebastian Vettel de la Ferrari (+43.134), al cincilea a fost, spaniolul Fernando Alonso de la McLaren-Honda (+1:33.953), iar al saselea a trecut linia de sosire un alt spaniol, Carlos Sainz jr. de la Toro Rosso (+1:36.124).

Pe locurile 7-10 s-au clasat in ordine brazilianul Felipe Massa de la Williams, mexicanul Sergio Perez de la Force India, britanicul Jenson Button de la McLaren-Honda si francezul Romain Grosjean de la Haas, toti la un tur fata de invingator.

Olandezul Max Verstappen de la Red Bull si finlandezul Kimi Raikkonen de la Ferrari au abandonat.