Britanicul Lewis Hamilton, liderul clasamentului pilotilor, a ajuns la 55 locuri penalizare pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei, a 13-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, dupa ce mecanicii Mercedes au fost nevoiti sa mai inlocuiasca componente ale unitatii de propulsie a monopostului sau, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vineri, monopostul lui Hamilton a primit noi componente ale unitatii de propulsie, ceea ce i-a adus pilotului de la Mercedes o penalizare de 30 de locuri. Inaintea antrenamentelor de sambata dimineata, mecanicii au efectuat alte modificari la motorul masinii, echivalente cu inca 25 de locuri de penalizare.

Astfel, Hamilton va porni in cursa de la Spa-Francorchamps de pe ultima pozitie a grilei, 22, dupa spaniolul Fernando Alonso, care a fost si el penalizat, cu 35 de locuri, pentru inlocuirea unor componente la motorul Honda al monopostului McLaren.

Potrivit regulamentului, pilotii trebuie sa foloseasca maximum cinci seturi ale unitatii de propulsie intr-un sezon. Incepand cu fiecare a sasea componenta, pilotul este penalizat cu locuri pe grila.

Marele Premiu al Belgiei va avea loc, duminica, de la ora 15.00, in timp ce calificarile sunt programate cu 24 de ore mai devreme.