Nico Rosberg a semnat un nou contract cu Mercedes, care confirma ca germanul va ramane cu echipa pana la sfarsitul sezonului 2018, informeaza The Guardian. Anuntul, facut inainte de primul antrenament pentru Grand Prix-ul de la Budapesta, incheie speculatiile cu privire la ramanerea lui Rosberg in echipa Mercedes, dupa ciocnirile de pe pista si tensiunea dintre el si coechipierul sau Lewis Hamilton.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Suntem incantati sa anuntam ca echipa Mercedes AMG Petronas a semnat o prelungire cu doi ani a contractului cu Nico Rosberg pentru sezoanele 2017 si 2018. Nico a fost membru al echipei Sagetilor Argintii inca de cand echipa a revenit in acest sport, in 2010 si a jucat un rol crucial in succesele echipei din aceasta perioada. El a obtinut 19 victorii in Grand Prix-uri si 25 de pole-position-uri pana acum cu Mercedes-Benz si este in prezent liderul Campionatului Mondial al Pilotilor", a scris echipa Mercedes, intr-un comunicat de presa.

Nico Rosberg, cu 5 victorii in acest sezon, conduce cu 168 de puncte, in timp ce Lewis Hamilton se afla pe locul secund la un punct in spatele germanului. Contractul lui Rosberg se va incheia in acelasi timp cu cel al lui Hamilton, care a semnat anul trecut un contract pe trei ani cu Mercedes.

Startul cursei din Marele Premiu al Ungariei va avea loc duminica, 24 iulie, de la ora 15:00, in direct pe Digi Sport 1.