Pilotul Max Verstappen (Red Bull) a câştigat, duminică, Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei, devenind cel mai tânăr învingător din istorie, la doar 18 ani şi 228 de zile, anunta Mediafax. Olandezul a profitat de abandonurile piloţilor Mercedes, Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, care s-au acroşat în primul tur.

Olandezul a fost cronometrat cu 1 oră, 41 de minute, 40 de secunde şi 17 miimi. Pe locul al doilea a terminat Kimi Raikkonen (Ferrari), cu 0.616 secunde în spatele liderului, iar podiumul a fost completat de Sebastian Vettel (Ferrari), cu 5.581 secunde mai lent decât câştigătorul.

Lewis Hamilton a avut un start bun, însă Nico Rosberg a speculat un moment favorabil şi l-a depăşit pe britanic pe exteriorul primului viraj. În virajul 3, Hamilton s-a apropiat ameninţător de Rosberg, iar acesta din urmă i-a blocat calea înainte de intrarea în virajul 4. Hamilton a fost obligat să iasă în afara pistei, pe zona de iarbă, a pierdut controlul volanului, a atins monopostul lui Rosberg, iar cei doi piloţi Mercedes au ieşit în decor cu diverse defecţiuni la monopost. Amândoi au fost nevoiţi să abandoneze cursa.

Daniel Ricciardo şi Max Verstappen au fost propulsaţi pe primele două locuri ca urmare a incidentului de la Mercedes. În spatelor celor doi piloţi Red Bull Racing şi-au făcut apariţia Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen.

Verstappen a trecut de la Toro Rosso la Red Bull, după Marele Premiu al Rusiei, din etapa precedentă. Practic, a fost o rocadă cu rusul Daniil Kvyat, care a trecut la Toro Rosso.

În 2015, când concura pentru Toro Rosso, Max Verstappen a devenit cel mai tânăr pilot care a luat startul într-o cursă de Formula 1, la vârsta de 17 ani şi 166 de zile.

Daniel Ricciardo (Red Bull) s-a clasat pe locul 4, la 43.950 secunde în urma liderului. Valtteri Bottas (Williams) a terminat pe locul 5, Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso) pe 6, Sergio Perez (Force India) pe 7, Felipe Massa (Williams) pe poziţia a 8-a, Jenson Button (McLaren) pe 9, iar Daniil Kvyat (Toro Rosso) a încheiat ultimul în puncte.

În urma Marelui Premiu al Spaniei, Nico Rosberg (Mercedes) ocupă primul loc în clasamentul piloţilor, cu 100 de puncte, urmat de Kimi Raikkonen (Ferrari) - 61 de puncte, Lewis Hamilton (Mercedes) - 57 de puncte, Sebastian Vettel (Ferrari) - 48 de puncte, Daniel Ricciardo (Red Bull Racing) - 48 de puncte, Max Verstappen (Red Bull Racing) - 38 de puncte, Felipe Massa (Williams) - 36 de puncte.

În clasamentul constructorilor, Mercedes are 157 de puncte, Ferrari are 109 puncte, Red Bull Racing are 94 de puncte, Williams are 65 de puncte, Toro Rosso are 26 de puncte.