McLaren Mercedes sustine ca mai multe fisiere continind informatii tehnice privind masinile sale au ajuns in posesia departamentului de dezvoltare de la Renault si apoi au fost raspindite in interiorul echipei franceze.

Jurnalistii de la BBC au primit la un moment dat un dosar "anonim" in care se aflau dovezile acestui act de spionaj si au concluzionat: "Este evident ca Renault a avut acces la informatii interzise".

McLaren Mercedes nu a vrut sa isi asume paternitatea gestului de a trimite dovezile spre BBC, insa nu putini isi amintesc o declaratie facuta de Ron Dennis, dupa ce a pierdut in dosarul contra Ferrari: "Internetul ne-a invins! A trebuit sa ne consumam timpul cu negarea a tot soiul de informatii care apareau de peste tot!"

McLaren se asteapta ca decizia FIA sa fie pe masura celei pe care a suferit-o la rindu-i, atunci cind Federatia a sanctionat-o pentru spionaj contra Ferrari: a pierdut titlul mondial la constructori si a trebuit sa plateasca o amenda colosala de 50 de milioane de lire sterline. Si nu s-a incheiat totul - vineri, FIA va studia monopostul pregatit de Mclaren pentru 2008 si daca va gasi vreun element de inspiratie Ferrari, va dicta o noua sanctiune!