Cotidianul spaniol AS anunta ca echipa McLaren Mercedes i-a facut o propunere surprinzatoare lui Fernando Alonso, oferindu-i un contract pentru un an de zile, la doar o luna dupa ce intelegerea dintre cele doua parti a fost reziliata.

"Nu sunt trei echipele care se lupta pentru Alonso, ci patru. Lupta ofertelor si a contraofertelor creste, iar dupa Red Bull, Toyota si Renault, spaniolul s-a trezit cu surprinzatorul cantec de sirena al fostei sale echipe, McLaren. Patronul Ron Dennis a intalnit o puternica opozitie din partea sponsorilor la decizia de a renunta la Alonso. Dupa ce l-a numit pe Alonso santajist, tradator, dupa ce a pus in discutie talentul sau de pilot si l-a considerat personajul negativ in 2007, in urma cu cateva zile i-a propus un contract pentru doar un an. Cu aceleasi condiţti economice si sportive de dinainte", scrie As.

AS noteaza ca la primirea vestii, Alonso nu si-a putut stapani rasul, dar ar putea lua in considerare oferta primita, insa cere mai intai o intelegere scrisa legata de toate aspectele pe care le doreste modificate, pentru a se intoarce. Intre acestea, spaniolul cere realizarea propriei strategii de cursa, fara implicarea lui Lewis Hamilton, si garantia ca nu se vor mai intampla lucrurile din sezonul abia incheiat.

Dublu campion mondial in Formula 1, in anii 2005 si 2006, cu Renault, Fernando Alonso a pilotat pentru McLaren in 2007, insa dupa startul bun al coechipierului sau, Lewis Hamilton, echipa l-a sprijinit mai mult pe britanic. Sezonul a fost castigat de Kimi Raikkonen de la Ferrari care a avut un singur punct avans fata de cei doi piloti de la McLaren. La finalul stagiunii, Alonso a reziliat contractul cu echipa britanica. Potrivit cotidianului AS, prima optiune pentru spaniol in viitorul sezon este Red Bull.