Pilotul german al echipei Ferrari, Sebastian Vettel, a castigat, duminica, Marele Premiu al statului Singapore, a 13-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull si de finlandezul Kimi Raikkonen, tot de la Ferrari, informeaza Mediafax.

Sebastian VettelFoto: f1.com

Germanul Nico Rosberg de la Mercedes a trecut linia de sosirea al patrulea, inaintea finlandezului Valtteri Bottas (Williams) - locul 5 si a rusului Danil Kviat (Red Bull) - locul 6.

Pe locurile 7-10 s-au clasat in ordine mexicanul Sergio Perez (Force India), olandezul Max Verstappen (Toro Rosso), spaniolul Carlos Sainz jr. (Toro Rosso) si brazilianul Felipe Nasr (Sauber).

Liderul campionatului mondial al pilotilor, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), a abandonat in turul 33, din cauza unor probleme la motorul monopostului sau.

Un spectator a intrat pe pisa in tutul 37/61 al Marelui Premiu de Formula 1 de la Singapore, facand necesara neutralizarea cursei cu safety car.

"Este un barbat pe pista", le-a transmis prin radio germanul Sebastian Vettel mecanicilor sai de la Ferrari.

Barbatul s-a plimbat putin pe marginea pistei, apoi a iesit prin gardul de protectie, aparent fara a fi "deranjat" de fortele de ordine.

Urmatoarea etapa a CM de Formula 1, Marele Premiu al Japoniei, va avea loc la 27 septembrie, la Suzuka.