McLaren Mercedes contraataca: jurnalisti BBC au primit un dosar "anonim" in care se afla dovezi ca informatii privind designul monoposturilor McLaren au ajuns in posesia echipei Renault. Mai exact, este vorba despre 33 de fisiere, copiate pe 11 dischete, care au fost trimise de un fost inginer al echipei britanice (Phil Mackereth) spre departamentul de dezvoltare de la Renault.

Fisierele, continind schite ale masinilor McLaren Mercedes, au fost "larg raspindite" in interiorul echipei Renault. Acesta este motivul pentru care, in urma cu doua saptamini, McLaren a cerut convocarea consiliului mondial al FIA, pentru a dicta o sanctiune impotriva Renault.

Federatia Internationala de Automobilism a convocat o audiere in acest caz pentru data de 6 decembrie. Este ziua in care McLaren asteapta sa i se dea o minima satisfactie - britanicii au fost drastic sanctionati in acest sezon pentru o acuzatie similara ("spionaj" la adresa lui Ferrari), pierzind titlul mondial al constructorilor si fiind obligati sa plateasca o amenda consistenta.