Fostul presedinte al Ferrari Luca di Montezemolo a declarat ca pilotul spaniol Fernando Alonso va parasi scuderia la finalul actualului sezon, sportivul fiind nemultumit ca nu a avut succes la echipa italiana de Formula 1, informeaza autosport.com, conform Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Di Montezemolo, care a cedat oficial functia de presedinte al Ferrari luni, a afirmat, intr-un interviu acordat postului Rai, ca Alonso are nevoie de un alt mediu, deoarece este frustrat de faptul ca nu a câstigat niciun titlu mondial in cei cinci ani petrecuti la echipa de la Maranello.

"Alonso pleaca din doua motive: mai intai pentru faptul ca doreste sa incerce o experienta intr-un mediu diferit, cu o noua motivatie, si apoi pentru faptul ca el este la o varsta la care nu mai poate astepta prea mult ca sa castige din nou. A suferit pentru ca nu a castigat in toti acesti ani si cred ca vrea sa incerce sa o faca in alta parte. Pilotii de curse au nevoie uneori de noi motivatii, noi medii, noi stimuli. Cazul lui Michael Schumacher, care a fost alaturi de noi multi ani, este mai degraba unic", a declarat Luca di Montezemolo.

Fostul oficial Ferrari recunoaste sezonul dezamagitor pe care il traverseaza echipa de Formula 1. "In ultimii 15 ani, am fost echipa care a castigat cel mai mult. Este adevarat ca dintr-un motiv sau altul nu am mai castigat niciun titlu de sase ani, dar am pierdut doua campionate mondiale la ultima cursa. Acest sezon este cu adevarat dezamagitor din toate aspectele, dar acesta este sportul", a adaugat el.

Luca di Montezemolo, 67 de ani, era presedinte Ferrari din 1991, iar plecarea sa din aceasta functie este legata de rezultatele slabe inregistrate in ultima vreme de echipa cea mai veche si cea mai titrata din Marele Circ.

"Evident, nu am fost multumit cu modul in care s-a petrecut (n.r. - plecarea sa de la Ferrari), dar aceasta este viata si este normal ca proprietarii unei companii private sa ia decizii, iar acum este inceputul unei noi si diferite faze", a mai spus Di Montezemolo.

Dublu campion mondial, in 2005 si 2006, cu Renault, Alonso, 33 de ani, se afla la Ferrari din sezonul 2010. La aceasta echipa, cele mai bune clasari ale spaniolului, locul 2 in ierarhia pilotilor, au fost in 2010 si 2012.

Cea mai probabila destinatie a sa este McLaren. Incepand din 2015, team-ul de la Woking reface parteneriatul cu Honda si este gata sa-i ofere 35 de milioane de euro salariu anual lui Alonso, aproape dublu cat are la Ferrari.

Locul pilotului spaniol va fi luat la Maranello de germanul Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial, care si-a anuntat deja despartirea de Red Bull.