Nu este nici o surpriza in plecarea lui Vettel de la Red Bull. A fost de asteptat ca germanul va ramane acolo pe vremea cand echipa era imbatabila, iar concurenta neputincioasa. Vettel a cules trofee de la o echipa pe care a gasit-o insa, nu a fost de la infiintare in cadrul celor de la Red Bull. Germanul a fost recrutat de la echipa mica Toro Rosso in urma unor performante senzationale in 2008, printre care si o victorie intr-un monopost cu ADN Minardi la Monza ce l-a anuntat lumii, dar Red Bull a fost mereu proiectul lui Christian Horner si Adrian Newey.

Sebastian VettelFoto: f1.com

Acesti doi oameni stau acum si vad cum isi pierd proiectul pe care ei l-au transformat intr-un cvadruplu campion mondial. Era insa previzibila mutarea lui Vettel in momentul in care un loc la Ferrari va deveni liber. Fanii Formulei 1 isi doreau, echipa italiana isi dorea, germanul isi dorea, iar cu zvonurile legate de plecarea lui Alonso la McLaren, acest lucru parea inevitabil pentru cei ce cunosteau sportul sa devina realitate.

Este un sentiment special pe care il simti cand te afli la volanul masinii rosii. Vettel a vazut sezonul trecut ce inseamna suportul fanilor italieni fiind huiduit pe podium dupa victoria de la Monza, insa a inteles ca acestia sunt suporterii oricui va alege sa vina la Ferrari, iar pasiunea lor pentru echipa nu se compara cu suportul altei echipe, in special Red Bull, care abia a ajuns la al 10-lea sezon in competitie anul acesta.

Un alt motiv care a cantarit enorm in alegerea lui Vettel a fost sosirea unei noi stele a competitiei in persoana lui Daniel Ricciardo. Acesta din urma l-a invins pe Vettel in acest sezon, iar germanul, ca orice mare pilot ce l-a precedat, nu a suportat sa vada cum isi pierde locul 1 la echipa. Nu este ceva neobisnuit, ne aducem bineinteles aminte de Prost in 1989, de Damon Hill in 1996, iar mai recent, Fernando Alonso in 2007.

Ce va urma acum in Formula 1? Spectacol! Sezonul actual a fost cel mai frumos din ultimii ani, probabil la acelasi nivel cu 2010. Cine a stiut sa savureze cu adevarat duelul de la Red Bull a inteles de ce acest sezon este special, fara sa mentionam duelul dintre Rosberg si Hamilton. La anul Honda revine in Formula 1 la McLaren, iar scenariul nu putea fi scris mai frumos pentru un duel in 4 intre Mercedes, Ferrari, Red Bull si McLaren.