Sebastian Vettel va pleca de la RedBull la finalul acestui sezon din Formula 1, noua destinatie a pilotului german fiind Scuderia Ferrari, informeaza presa internationala.

Sebastian VettelFoto: infiniti-redbullracing.com

In locul lui Vettel, RedBull Racing il va promova in linia de piloti pe Daniil Kvyat (promovat de la Toro Rosso). Sebastian mai avea contract cu echipa austriaca pana la finalul sezonului 2015, dar avea o clauza conform careia putea sa plece oricand, fara acordul celor de la RedBull.

"Vettel ne-a informat ca va parasi Red Bull Racing la sfarsitul sezonului 2014. Vrem sa-i multumim cu caldura lui Vettel pentru rolul incredibil pe care l-a jucat la Red Bull in ultimii sase ani", au precizat oficialii echipei RedBull intr-un comunicat de presa.

"Evident, Ferrari i-a facut o oferta foarte atractiva. S-a deschis o oportunitate acolo si a decis ca este momentul potrivit. Este alegerea lui si este de mult timp in Formula 1 pentru a putea sa ia singur decizii" - Christian Horner, seful Red Bull Racing.

Anuntul lui Vettel vine la putin timp dupa ce presa de specialitate a precizat ca Fernando Alonso va pleca de la Ferrari la finalul acestui sezon din Marele Circ, cea mai probabila destinatie a ibericului fiind McLaren.