Germanul Nico Rosberg, actualul lider al Campionatului Mondial de Formula 1, si-a cerut scuze pentru coliziunea cu coechipierul sau de la echipa Mercedes, Lewis Hamilton, in timpul Marelui premiu al Belgiei desfasurat duminica, si a fost disciplinat, a anuntat vineri echipa Mercedes, potrivit Reuters.

Duelul Rosberg-Hamilton din MP al BelgieiFoto: Captura Youtube.com

Rosberg l-a lovit pe Hamilton in cel de al doilea tur al cursei de la Spa-Francorschamps, iar britanicul s-a retras ulterior din competitie cu podeaua deteriorata.

"Toto Wolff, Paddy Lowe, Nico Rosberg si Lewis Hamilton s-au intalnit astazi in sala de consiliu din sediul Mercedes Amg Petronas din Brackley pentru a discuta evenimentele de la MP al Belgiei", se arata intr-o declaratie de presa.

"In timpul acestei intalniri, Nico si-a asumat responsabilitatea pentru contactul care s-a petrecut in cel de al doilea tur al MP al Belgiei si si-a cerut scuze pentru aceasta eroare de judecata.

Au fost luate masuri disciplinare adecvate pentru incident.

Mercedes-Benz isi mentine angajamentul fata de o competitivitate dura si corecta, pentru ca acesta este modul corect de a castiga campionate mondiale, Este bine pentru echipa, pentru suporteri si pentru Formula 1.

Lewis si Nico inteleg si accepta regula numarul 1 a echipei: nu trebuie sa existe niciun contact intre masinile membrilor pe pista."

Dupa cursa de duminica, Roseberg a fost acuzat de echipa pentru provocarea unei coliziuni care ar fi putut fi evitata.

Organizatorul intrecerii sportve, FIA (Federation Internationale de l'Automobile), nu a luat nicio actiune disciplinara.