Pilotul britanic Lewis Hamilton l-a acuzat pe coechipierul sau de la echipa Mercedes, germanul Nico Rosberg, actualul lider al Campionatului Mondial de Formula 1, ca l-a lovit in mod intentionat, duminica, in timpul Marelui Premiu al Belgiei de la Spa-Francorschamps, castigat de australianul David Ricciardo (Red Bull), potrivit Agerpres.

Duelul Rosberg-Hamilton din MP al BelgieiFoto: Captura Youtube.com

Incidentul a avut loc in cel de-al doilea tur al cursei, atunci cand Rosberg, plecat din pole position, dar depasit imediat Hamilton, a incercat sa treaca din nou in fata britanicului, lovind roata din spate a monopostului acestuia In urma acestui acrosaj, Hamilton a fost nevoit in final sa abandoneze, in timp monopostul lui Rosberg a pierdut o parte a eleronului fata, insa germanul a incheiat cursa pe locul secund, marindu-si avansul in fruntea clasamentului general.

Cei doi au fost convocati dupa cursa de conducerea echipei Mercedes, Hamilton declarand ulterior: "Tocmai am avut o reuniune, in cursul careia el (Rosberg) a spus, in mare, ca a facut-o intentionat. A recunoscut ca ar fi putut evita acrosajul, dar nu a facut-o. A spus: 'Am facut-o pentru a demonstra ceva'. Daca nu ma credeti, intrebati-i pe conducatorii echipei, care sunt la fel de nemultumiti".

Directorul general al echipei Mercedes, austriacul Toto Wolff, a precizat insa ca vorbele lui Rosberg "au fost interpretate gresit", iar germanul nu a provocat in mod intentionat incidentul respectiv.

"Nico nu a provocat in mod intentionat acrosajul, este un nonsens. Insa asta nu schimba cu nimic lucrurile, iar incidentul ramane unul inacceptabil pentru noi", a afirmat Wolff.

La finele lunii iulie, in timpul Marelui Premiu al Ungariei, Hamilton l-a blocat de mai multe ori pe Rosberg, care a incheiat in final cursa pe locul 4, imediat in spatele britanicului, acesta fiind probabil unul dintre motivele acrosajului de duminica.