Bernie Ecclestone (boss-ul Formulei 1) a platit o suma record pentru justitia germana (100 de milioane de dolari) pentru a scapa de inchisoare, informeaza Reuters. Omul de afaceri era acuzat de dare de mita, iar procurorii germani au acceptat sa inchida dosarul, dupa ce Bernie a virat cele 100 de milioane de dolari.

Bernie EcclestoneFoto: AGERPRES

Ecclestone a ajuns la un acord cu procurorii germani si este foarte aproape sa fie achitat in procesul in care era acuzat de dare de mita.

Bernie era urmarit de procurori pentru ca ar fi dat mita in valoare de 44 de milioane de euro catre un bancher german pentru a facilita achizitionarea drepturilor comerciale din Marele Circ de catre fondul de investitii CVC Capital Partners.

"Prin acest mod de a incheia o procedura nu exista niciun verdict asupra vinovatiei sau nevinovatiei unui inculpat (n.r. Bernie Ecclestone). Nu este nici achitat, nici judecat, ci este doar un mod special de a incheia o procedura care in teorie se poate aplica la orice caz - Andrea Titz, o purtatoare de cuvant a curtii de justitie de la Munchen, citata de Automarket.

Daca ar fi fost gasit vinovat de dare de mita, Bernie Ecclestone ar fi riscat o pedeapsa de pana la 10 ani de inchisoare.