Presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a dezvaluit ca scuderia italiana ar putea parasi Campionatul Mondial de Formula 1, din cauza noilor reglementari impuse de Federatia Internationala de Automobilism (FIA), pentru a se consacra curselor de anduranta, informeaza Agerpres.

FerrariFoto: AGERPRES

"Formula 1 nu functioneaza. Si asta pentru ca FIA a uitat ca oamenii urmaresc cursele pentru emotiile pe care le starnesc. Nimeni nu le urmareste pentru a vedea eficacitatea (masinilor)", a declarat Montezemolo intr-un interviu acordat publicatiei americane The Wall Street Journal.

"Nimeni nu vrea sa vada un pilot facand economie de combustibil sau de pneuri. Oamenii vor sa vada piloti plini de entuziasm de la un capat la altul. Formula 1 este un sport, dar si un spectacol", a subliniat presedintele Ferrari.

Luca di Montezemolo acuza schimbarile regulamentare menita sa reduca costurile dar si sa tina pasul cu evolutiile tehnologice actuale, cum ar fi introducerea unui nou motor V6 turbo hybrid, mai putin zgomotos si mai putin poluant.

Ferarri, aflata in proprietatea grupului Fiat pe care Montezemolo il conduce, este echipa cea mai emblematica din Formula 1, avand in palmares 15 titluri de campioana mondiala la categoria piloti si 16 la nivelul constructorilor, precum si 221 de victorii in Mari Premii.