Situatia fostului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher provoaca din ce in ce mai multa ingrijorare, la aproape sase luni de la internarea sa intr-o clinica din Grenoble, dupa accidentul de schi pe care l-a suferit in Alpii francezi, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, Gary Harstein, fost medic delegat pe langa Federatia Internationala de Automobilism (FIA), se arata pesimist in ceea ce priveste o eventuala trezire a lui Schumacher din starea de coma indusa în care se afla de la sfârsitul lunii decembrie.

"Mi-e teama si am aproape certitudinea ca nu vom avea niciodata vesti bune in privinta lui Michael Schumacher", a scris Harstein pe blogul sau. Medicul este alertat de tacerea anturajului lui Schumacher, dar si de statisticile conform carora "doar un mic procent din pacientii aflati in stare vegetativa isi recapata constienta".

Dupa parerea lui Harstein, exista doar doua scenarii posibile in cazul lui Schumacher: mentinerea intr-o stare vegetativa sau sfarsitul vietii.

Ultimele informatii oficiale in privinta starii sanatatii lui Schumacher au fost date la inceputul lunii aprilie, de purtatoarea de cuvant a pilotului german, Sabine Kehm, care a precizat ca septuplul campion mondial "prezinta momente de constienta si de trezire".

"Michael face progrese in drumul sau. El prezinta momente de constienta si de trezire. Noi suntem permanent alaturi de el in aceasta lunga si dificila lupta, impreuna cu echipa spitalului din Grenoble, si ramanem increzatori", a scris atunci Sabine Kehm.

Potrivit lui Gary Hartstein, in cazul unei treziri usoare a lui Schumacher, care ii va permite sa interactioneze cu mediul, starea pilotului ar putea evolua favorabil in anii urmatori, cu sanse aproape nule insa de a mai reveni la o viata normala.

"Din pacate, dupa stari vegetative de sase luni, putini pacienti pot sa poarte o conversatie, sa mearga sau sa se imbrace singuri", a adaugat fostul medic al FIA.