Sedativele administrate fostului campion mondial Michael Schumacher, aflat in coma artificiala, au fost "de putin diminuate, pentru a initia un proces de trezire, care ar putea dura mult timp", a anuntat joi purtatorul sau de cuvant, Sabine Kehm, intr-un comunicat, informeaza AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

La o luna dupa gravul accident de schi de la Meribel, in Alpii francezi, Michael Schumacher este in continuare la terapie intensiva la spitalul din Grenoble.

"Initial, fusese convenit cu toate partile implicate sa nu se comunice aceasta informatie medicala pana cand procesul nu se va incheia, pentru a proteja familia. Nu vom da nicio informatie asupra etapelor intermediare," a adaugat ea.

Intrebata luni de AFP, purtatoare de cuvant a declarat ca starea pilotului german a fost calificata in cel mai recent buletin medical (pe 17 ianuarie), ca stabila si nu critica, ca inainte.

Schumacher a fost victima unui grav accident de schi pe 29 decembrie, cand, schiind in afara pistei, impreuna cu fiul sau si un grup de prieteni, a cazut si s-a lovit cu capul de o stanca.

Potrivit primelor elemente ale anchetei judiciare desfasurata de parchetul in Albertville, Schumacher, cunoscut ca fiind un schior foarte bun, a ales in mod deliberat sa schieze in afara pistei, justitia a exclus orice responsabilitate externa in acest stadiu din punct de vedere penal.