Medicii au efectuat o serie de teste pentru a stabili care parti ale creierului fostului pilot Michael Schumacher functioneaza normal si care au fost afectate de accidentul suferit la schi, la sfarsitul anului trecut, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Se afla in coma indusa de pe 29 decembrie 2013

Schumacher se afla in coma indusa artificial de aproape trei saptamani, de la accidentul suferit la schi, in statiunea Meribel, pe 29 decembrie, anul trecut.

Conform cotidianului Bild, septuplul campion mondial a fost supus unor noi teste de catre medicii francezi, care vor sa determine ce parti ale creierului fostului pilot sunt afectate. Surse apropiate echipei medicale afirma ca exista in continuare un risc ca pacientul sa dezvolte complicatii neasteptate, cum ar fi infectiile sau hemoragiile cerebrale.

Medicii i-au inlaturat o mica parte a craniului

Sportivul a suferit o operatie prin care medicii i-au inlaturat o mica portiune a craniului, pentru a elibera presiunea exercitata asupra creierului, anunta telegraph.co.uk.

Frederic Rossi, un neurochirurg elvetian, a afirmat ca pe langa beneficiile evidente pe care le aduce pacientului, o interventie de acest tip implica riscuri serioase, care variaza de la inflamatii si hemoragii, pana la deschiderea accidentala a membranei exterioare a creierului. Medicii spun ca pana cand vor furniza noi informatii oficiale ar putea trece saptamani sau chiar luni.

Neurochirurgul Jean-Francois Payen declara dupa prima operatie ca "starea lui Schumacher este foarte serioasa si nu pot fi facute predictii despre insanatosire". Payen a adaugat ca "dupa operatie, au fost eliminate hematoamele, dar, din pacate, am observat o serie de leziuni bilaterale".

Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost ranit grav intr-un accident de schi, la 29 decembrie, in statiunea franceza Meribel. Germanul a fost operat si se afla in coma indusa, suferind leziuni craniene.