Medicii spitalului din Grenoble (acolo unde este internat Michael Schumacher, dupa accidentul de schi pe care l-a suferit) au precizat, luni, ca starea de sanatate a fostului campion din Formula 1 este stabila, dar in continuare critica, conform AFP.

"Starea clinica a lui Michael Schumacher este stabila si el este sub tratament. Totusi, echipa medicala continua sa aprecieze ca situatia sa este critica. Apropiatii pacientului ne solicita sa nu oferim detalii despre tratamentul lui, iar din aceasta cauza nu intentionam sa sustinem o noua conferinta de presa, nici sa difuzam vreun comunicat scris in viitorul apropiat", au precizat reprezentantii spitalului din Grenoble.

Michael Schumacher se afla in coma indusa de opt zile, la putin timp dupa accidentul de schi pe care l-a suferit in statiunea Merible din Alpii Francezi.

Michael Schumacher a suferit o lovitura grava la cap in urma unui accident la schi in statiunea Meribel din Alpii francezi (pe 29 decembrie 2013). Dupa accident, Schumacher, in varsta de 45 de ani, a fost transportat de urgenta cu un elicopter la un spital din Grenoble.

Michael Schumacher s-a nascut pe data de 3 ianuarie 1969, in localitatea Hurth, situata in vestul Germaniei, in landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat in Formula 1 la varsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, in august 1991, in Marele Premiu al Belgiei, desfasurat pe circuitul Spa-Francorchamps si a obtinut prima victorie un an mai tarziu, pe acelasi circuit. Schumacher are in palmares sapte titluri de campion mondial, in 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 si 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanta neegalata pana acum, informeaza Mediafax.

Schumacher s-a retras prima data din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit in Marele Circ in 2010, atras de proiectul Mercedes, care cumparase echipa Brawn GP. Insa in trei sezoane petrecute la Mercedes germanul nu a mai aratat forma care l-a ajutat sa intre in posesia celor sapte titluri mondiale. Michael Schumacher nu a reusit in aceasta a doua etapa a carierei decat un loc 3, la Valencia, in 2012, si patru clasari pe locul 4.