La spitalul din Grenoble, unde se afla internat Michael Schumacher, a avut loc, luni - de la ora 12, o conferinta de presa. Medicii au vorbit despre starea in care se afla fostul multiplu campion din Formula 1. "Michael Schumacher a fost adus in stare critica. Nu stim ce va fi, e prea devreme sa facem pronosticuri. Daca nu avea casca, acum nu ar mai fost printre noi".

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce s-a spus in conferinta de presa:

Despre starea in care se afla cand a fost adus la spital

"Cand a fost la spital avea o leziune grava a creierului si era in coma. Se afla inca in stare critica. Michael Schumacher a fost operat imediat dupa ce i-am facut primele teste, pentru a vedea in ce stare se afla exact", au precizat medicii care se ocupa de ingrijirea lui Michael Schumacher.

Despre ce va fi

"Un lucru este clar: in acest moment nu putem vorbi despre ce va fi. Se afla in coma indusa. Starea lui Michael este in continuare critica. A fost supus unei singure operatii, nu doua cum s-a mai spus. Nu putem vorbi acum despre efectele operatiei. Nu vrem sa-l operam din nou, nu credem ca este nevoie de o a doua interventie in acest moment".

Daca nu purta casca, ar fi fost mort

"Avem grija de el zi si noapte, dar e mult prea devreme sa facem prognosticuri. Casca pe care o purta l-a ajutat, intr-adevar. Michael lupta pentru a ramane in viata. Daca nu ar fi purtat casca, dupa modul violent in care s-a lovit, nu ar mai fi fost aici acum".

"Analizele efectuate dupa operatie arata aparitia unor leziuni hemoragice. Pacientul se afla sub anestezie generala si tratament" - profesorul Stéphane Chabarde.

Se afla in coma indusa

"E in coma indusa. A fost tratat pentru hipotermie pentru a reduce pe cat posibil leziunile creierului. Acum se lupta pentru viata lui si e in stare critica. Nu vorbim despre ceea ce se va intampla, ci despre tratament. Trebuie sa vedem ce se intampla de la ora la ora. E in stare critica, e la terapie intensiva. Echipa noastra munceste fara incetare si acum nu e posibil sa facem vreo previziune in acest sens" - profesorul Yohan Payan.

Ce se poate intampla in cazul lui Michael Scumacher

Camille Blondeau, chirurg la spitalul din Arras, a precizat pentru presa din Franta care sunt posibilele variante in cazul lui Michael Schumacher.

  • Fostul campion mondial se poate trezi in cateva zile si isi va reveni dupa acest teribil accident
  • Se va trezi din coma, dar va ramane cu unele sechele neurologice
  • Exista si varianta ca Michael Schumacher se nu se mai trezeasca.

Michael Schumacher a suferit o lovitura grava la cap in urma unui accident la schi in statiunea Meribel din Alpii francezi. Dupa accident, Schumacher, in varsta de 44 de ani, a fost transportat de urgenta cu un elicopter la un spital din Grenoble.

Autoritatile din Meribel au anuntat, duminica seara, ca fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a suferit un traumatism cranian grav, dar viata nu ii este pusa in pericol, potrivit AFP. La scurt timp dupa anuntul autoritatilor din Meribel, ledauphine.com a notat insa ca starea lui Schumacher s-a agravat si ca viata fostului pilot ar fi acum in pericol, el avand hemoragie cerebrala.

Directorul general al statiunii Meribel, Christophe Gernignon-Lecomte,declara, dupa accident, ca Schumacher era agitat dar constient: "Nu stiu cu adevarat gravitatea accidentarii, deocamdata are loc o ancheta. El a cazut la 11.07, in afara pistei, la Meribel. Avea casca si s-a lovit cu capul de o stanca. Interventia a fost rapida, la ora 11.15, el fiind transportat cu elicopterul la spital. Era socat, putin agitat, dar constient. Probabil este un traumatism cranian, dar nu este grav".

Michael Schumacher, care urmeaza sa implineasca 45 de ani pe 3 ianuarie, este septuplu campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). El a castigat in cariera 91 de Mari Premii in 307 participari si s-a retras din activitate in 2012.