Nico Rosberg (Mercedes) a castigat Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii duminica la Silverstone, a 8-a etapa a Campionatului Mondial, o cursa dramatica in care Sebastian Vettel a abandonat. Pentru Rosberg a fost insa o victorie cu mari emotii. El a fost chemat impreuna cu un reprezentant al echipei sale pentru a da explicatii privind neincetinirea la steagurile galbene de avertisment. In cele din urma, stewarzii din Formula 1 au decis sa nu il penalizeze.

HotNews.roFoto: Hotnews

Germanul a fost urmat in clasament de Mark Webber (Red Bull) si de Fernando Alonso (Ferrari).

Lewis Hamilton (Mercedes), care a plecat din prima pozitie, a terminat cursa pe locul 4, dupa ce a suferit o explozie la un cauciuc.

Potrivit unui comunicat al Federatiei Internationale de Automobilism, Rosberg "nu a incetinit sub regimul steagurilor galbene, intre virajele 3 si 5, la ora 14.06 locala". El a trebuit sa dea explicatii de ce nu a facut acest lucru si sa demonstreze eventual ca nu a castigat timp neincetinind.

El risca sa fie penalizat si sa piarda aceasta victorie, pe care a obtinut-o la numai 0,7 secunde in fata lui Webber. Stewarzii au anuntat insa ca doar l-au mustrat pe Rosberg.

Cursa a fost neutralizata de doua ori. Prima neutralizare a avut loc intre tururile 16 si 20, dupa o serie de pene spectaculoare de pneuri. Cauciucul stanga-spate al monoposturilor Mercedes, Ferrari, Toro Rosso si McLaren-Mercedes, conduse de Lewis Hamilton, Felipe Massa, Jean-Eric Vergne si, respectiv, Sergio Perez, au explodat pur si simplu, indicand o mare problema de securitate in Formula 1, noteaza Mediafax.

A doua neutralizare a avut loc in turul 42, cand Vettel, aflat la conducere, a abandonat din cauza unei defectiuni la cutia de viteze. Vettel s-a oprit in linia dreapta a standurilor si a revenit pe jos la boxa echipei sale. Cursa a fost neutralizata pentru a se evacua monopostul ramas pe circuit si foarte prost plasat, la iesirea din ultimul viraj inainte de linia de sosire, potrivit Agerpres.

Cursa s-a reluat in turul 46, din cele 52 prevazute