Campionul mondial Sebastian Vettel (Red Bull) a castigat, duminica, Marele Premiu al Malaeziei, a doua etapa a Campionatului Mondial de Formula1, germanul fiind urmat de coechipierul sau, australianul Mark Webber, si de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes).

Sebastian VettelFoto: f1.com

Germanul Nico Rosberg (Mercedes) a incheiat cursa de la Sepang pe locul patru, inaintea brazilianului Felipe Massa (Ferrari) si a francezului Romain Grosjean (Lotus-Renault), care au trecut linia de sosire pe locurile 5, respectiv 6, relateaza Mediafax.

Al saptelea a fost finlandezul Kimi Raikkonen (Lotus-Renault), iar al optulea a trecut linia de sosire germanul Nico Hulkenberg (Sauber).

Pe locurile 9-10 s-au clasat mexicanul Sergio Perez (McLaren-Mercedes) si francezul Jean-Eric Vergne (Toro Rosso).

Spaniolul Fernando Alonso (Ferrari), unul dintre favoritii acestei editii a CM, a abandonat in turul al doilea.

A treia etapa, Marele Premiu al Chinei, va avea loc in 14 aprilie, la Shanghai.

Agerpres relateaza ca Vettel l-a egalat duminica pe Sir Jackie Stewart in palmaresul victoriilor in Formula 1, cu 27 fiecare, gratie unei depasiri controversate a coechipierului sau, australianul Mark Webber. Aceasta manevra din turul 46 l-a determinat pe triplul campion mondial, in varsta de numai 25 de ani, sa faca imediat mea culpa, in public, pe podium, scuzandu-se fata de coechipierul sau de 36 de ani, veteranul plutonului 2013.

"A fost cald astazi. Mi-am pierdut cumpatul, am facut o eroare. Vreau sa ma scuz fata de Mark. Daca am ocazia sa ma revansez in viitor, o voi face", a spus Vettel, fara, totusi, sa arate care ar fi modalitatile precise de a repara maniera in care a obtinut aceasta victorie, urmare a unei incalcari a regulilor interne flagranta.

Vettel a fost gasit vinovat cand a incercat, cu pneuri noi, deci mai rapide, sa-si depaseasca echipierul, in vreme ce echipa tocmai ii ceruse lui Webber, pe radio-ul de bord, sa ridice piciorul de pe acceleratie, pentru a-si cruta pneurile, pana la o dubla, care parea certa. "S-a ales strategia buna, controlam cursa, credeam ca vom conserva acest rezultat, cum stabilisem cu echipa. Apoi, Seb a luat propria decizie...", a spus Webber, dezgustat, chiar dupa sosire.

Scuzele lui Vettel l-au calmat putin si a putut sa-si explice mai bine sentimentele, in cadrul unei conferinte de presa.

"Ordinele de cursa nu sunt un lucru evident, dar aceasta face parte din F1. Sunt un fan al acestui sport, toti ar trebui ca totul sa fie frumos si pur, dar nu ar trebui nici sa fim prea naivi", a recunoscut Webber, care a adaugat ca s-a gandit bine in timpul ultimelor tururi, "la multe lucruri". "In aceste doua saptamani de pauza, voi face surf in Australia", a spus el.

Dupa doua etape, clasamentul pilotilor (primele zece pozitii) este urmatorul:

1. Sebastian Vettel 40 de puncte;

2. Kimi Raikkonen 31;

3.. Mark Webber 26;

4. Lewis Hamilton 25;

5. Felipe Massa 22;

6. Fernando Alonso 18;

7. Nico Rosberg 12;

8. Romain Grosjean 9;

9. Adrian Sutil 6;

10. Paul di Resta 4.

Clasamentul constructorilor:

1. Red Bull 66 de puncte;

2. Lotus-Renault 40;

3. Ferrari 40;

4. Mercedes 37;

5. Force India 10;

6. Sauber 4;

7. McLaren-Mercedes 4;

8. Toro Rosso 1;

9-11. Williams, Caterham, Marussia 0.