A plecat de la McLaren la Mercedes, iar dupa testele de la Jerez a vorbit despre diferentele dintre masinile oferite de cele doua echipe. "Monopostul McLaren era mai bun, dar asta nu este o surpriza. Sunt pregatit sa termin prima cursa pe locul 15", a declarat Lewis Hamilton. Noul sezon din Formula 1 va debuta cu Marele Premiu al Australiei, din data de 17 martie 2013.

Lewis HamiltonFoto: f1.com

"Monopostul McLaren era mai bun, dar asta nu este o surpriza. Puteam vedea de anul trecut ca Mercedes era cu o secunda in urma, uneori cu doua. Eram pregatit pentru asta. La Jerez am putut spune ca Mercedes are o forta de apasare aerodinamica mai scazuta decat McLaren. Dar nu este catastrofal. Sunt pregatit sa termin prima cursa pe 15 si am cateva idei despre cum putem imbunatati doua-trei lucruri", a declarat Lewis Hamilton pentru presa britanica, citat de Automarket.

Prea multe butoane pe volanul monopostului Mercedes

"Volanul era inecat de butoane, asa ca le-am eliminat pe toate cele pe care nu le folosesc niciodata. Apoi am mutat in fata butoanele importante pentru a fi mai vizibile. La Mercedes sunt 26 de butoane pe volan si am eliminat deja sase. Deja ma gandesc la volanul pentru 2014, pentru ca vor fi noi functii. Imi plac astfel de detalii", a completat Hamilton.

Lewis Hamilton a castigat titlul din Formula 1 in anul 2008, dupa o lupta cu Felipe Massa (Ferrari).