Contractul pentru Marele Premiu de Formula 1 din Singapore cu Bernie Ecclestone, patronul Formula One Management (FOM), a fost prelungit cu 5 ani, pana in 2017, a anuntat sambata guvernul acestui stat-oras, cu ocazia unei conferinte de presa la care a fost prezent Ecclestone, informeaza AFP, citata de Agerpres.

"Cel mai greu a fost sa-l convingem pe ministru ca nu alergam pe gratis", a glumit Ecclestone, 81 de ani, celebru pentru calitatile sale de om de afaceri. "A fost greu de admis", a glumit la randul sau S. Iswaran, ministrul singaporez al Comertului si Industriei.

MP al Singapore este organizat din 2008 in nocturna, in centrul orasului, pe circuitul provizoriu de la Marina Bay. Noul contract a fost semnat in aceasta saptamana, inaintea editiei 2012, prevazuta duminica.

Guvernul din Singapore a realizat un studiu despre costurile si implicatiile MP in ultimii patru ani, inainte de a decide prelungirea contractului.

Acest MP este deocamdata singurul care se disputa integral in nocturna, in timp ce MP al Abu Dhabi, la inceputul lui noiembrie, incepe la lumina zilei si se termina noaptea.

"Nu este exclus ca si alte MP sa se dispute in nocturna in viitor", a subliniat Ecclestone.