Spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) a castigat duminica la Hockenheim Marele Premiu al Germaniei la Formula 1, devansadu-i pe germanul Sebastian Vettel (Red Bull) si pe britanicul Jenson Button (McLaren), relateaza AFP.

Vettel l-a depasit pe Button in turul 66, facand astfel obiectul unei anchete a comisarilor. In aceste conditii, clasamentul definitiv este inca nesgur.

Plecat din pole position, Alonso a condus aproape toata cursa, cu exceptia primei opriri la stand, in turul 18, cand Vettel a profitat pentru a prelua conducerea, timp de cateva minute.

A doua oprire la stand i-a permis lui Button sa preia provizoriu locul doi de la Vettel. Ulterior, germanul a reusit sa recastige acest loc 2, in fata publicului sau, dar trecand mult peste marginea piste, de unde si ancheta comisarilor.

Este a treia victorie pentru Alonso in acest sezon, dupa Malaezia si Marele Premiu al Europei, in fata publicului sau, la Valencia.

UPDATE Germanul Sebastian Vettel (Red Bull) a fost penalizat cu 20 de secunde si a terminat cursa pe locul 5.

Podiumul este completat de finlandezul Kimi Räikkönen (Lotus), in spatele lui Button, locul 2, si al spaniolului Fernando Alonso, castigatorul care si-a majorat astfel avansul fata de Vettel in clasamentul Campionatului mondial, dupa zece runde.