RedBull Racing, campioana en-titre din Formula 1, a prezentat, luni, monopostul pentru noul sezon din Marele Circ. "RB8" este modelul alaturi de care austriecii incearca sa domine si in 2012 intrecerile din F1.

"RB8" - noul monopost RedBull Foto: redbullracing.com

"Monoposturile sunt foarte apropiate, spatiul de manevra a fost destul de mic pentru ingineri. Dublul eleron si sistemul din jurul evacuarilor au fost marile noastre avantaje in sezonul trecut. Din pacate, noul regulament ne-a facut sa pierdem aceste lucruri importante. Cred ca va fi un sezon foarte echilibrat" - Sebastian Vettel.

Nasul monopostului "RB8" este usor schimbat fata de sezonul trecut din cauza noilor reglementari tehnice impuse pentru 2012.

In sezonul 2011, RedBull Racing a castigat titlul de la constructori, cu 650 de puncte acumulate. Pe doi s-a aflat McLaren, 497 puncte, in timp ce pe trei s-a situat Scuderia Ferrari, cu 375 de puncte.

Sebastian Vettel (RedBull) a castigat titlul mondial din 2011, pilotul german dominand de-o maniera categorica sezonul competitional.