Motociclistul Jorge Martinez Boero a murit dupa ce a cazut in prima etapa a Raliului Dakar (editia din 2012), informeaza Reuters. In varsta de 38 de ani, argentinianul a suferit rani grave si nu a mai putut fi salvat de echipajele medicale. Totul s-a intamplat cu doar doi kilometri inainte de sosire, in etapa speciala de la Mar del Plata.

Jorge Martinez BoeroFoto: Reuters

Tragedia s-a petrecut in chiar etapa inaugurala a editiei din 2012 a competitiei, Boero cazand cu doar aproximativ doi kilometri inainte de finalul "specialei" de la Mar del Plata.

In pofida eforturilor facute, Jorge nu a mai putut fi salvat.

"Dupa cazatura, sportivul a suferit un stop cardiac. Echipa medicala a intervenit la cinci minute, dar nu l-a putut salva, pilotul murind in drum spre spital", au precizat organizatorii, conform Mediafax.

Etapa de la Mar del Plata (57 de kilometri) s-a desfasurat pe dunele de nisip, de-a lungul Oceanului Atlantic.

Jorge Martinez Boero se afla la cea de-a doua prezenta la Raliul Dakar, argentinianul concurand si in 2010 (a abandonat in etapa a sasea, dupa ce a cazut in cadrul unei etape din Chile - a asteptat aproximativ opt ore echipele de interventie).

De-a lungul timpului, la Raliul Dakar si-au pierdut viata 21 de concurenti, in total numarul victimelor ajungand la 59.

Romani in concurs

Emanuel Gyenes a terminat prima etapa a categoriei moto pe locul 38, in timp ce Marcel Butuza a ocupat pozitia 118. Invingator a fost Francisco Lopez (Chile), urmat de Marc Coma (Spania) si Javier Pizzolito (Argentina).