In goana dupa bani, Bernie Ecclestone duce Formula 1 in toate colturile pamantului, Africa de Sud si Mexic fiind urmatoarele destinatii unde s-ar putea organiza Grand Prix-uri. In aceste conditii, marele perdant se numeste Europa, continent care va ramane in urmatoarea perioada cu doar cinci curse pe sezon. "Batranul Continent nu mai este un leagan pentru Formula 1", a declarat Ecclestone (boss-ul F1) pentru presa iberica.

Ecclestone uita Europa in favoarea altor continenteFoto: Reuters

Europa va ramane doar cu 5 Grand Prix-uri

"Cred ca in anii care vin Europa nu va gazdui mai mult de cinci Grand Prix-uri. Batranul Continent reprezinta trecutul in Formula 1, competitia este iubita peste tot in lume. Rusia va fi in competitie, avem un contract in acest sens. Ma bucura sa vad succesul de care se bucura cursa din Coreea de Sud", a declarat Ecclestone intr-un interviu pentru Marca.

Vettel, cel mai rapid pilot din Formula 1

"Parerea mea este aceea ca Vettel este cel mai rapid pilot din Formula 1, nu cred ca doar masina face diferenta. Germanul este peste Hamilton si Alonso. In aceste conditii, nu are cum sa nu castige: cel mai bun pilot, cea mai buna masina, totul este la superlativ" - Bernie Ecclestone.

Comparatie intre Schumacher si Vettel

"Timpurile nu sunt aceleasi, la fel si monoposturile. In plus, intre Michael si Sebastian e diferenta si la nivel de stil de pilotaj. Nu stiu daca se pot compara cele doua perioade. Cred ca Formula 1 este mai competitiva astazi decat a fost pe vremea in care Schumacher castiga titlul dupa titlu" - Bernie Ecclestone.

Bernie a precizat ca marea sa dorinta este aceea ca intr-un sezon sa fie 20 de curse, cu mentiunea ca doar 5 vor avea loc in Europa. In stagiunea recent incheiata, Batranul Continent a gazduit noua Grand Prix-uri (Istanbul, Barcelona, Monte Carlo, Valencia, Silverstone, Nurburgring, Budapesta, Spa-Francorchamps si Monza).