Kimi Raikkonen, campion mondial in sezonul 2007 al Marelui Circ, va reveni in Formula 1, finlandezul semnand cu Lotus-Renault, informeaza site-ul oficial al echipei.

Kimi Raikkonen, noul pilot Lotus-RenaultFoto: lotusrenaultgp.com

"Sunt fericit ca voi reveni in Marele Circ dupa o pauza de doua sezoane, iar cu aceasta ocazie tin sa le multumesc celor de la Renault pentru sansa oferita. In WRC (Campionatul Mondial de Raliuri) am petrecut o etapa importanta din cariera mea de pilot. A fost o alegere usoara din partea mea, astept cu nerabdare sa revin pe grila de start", a declarat Kimi Raikkonen.

"Ice Man" a debutat in Marele Circ in anul 2001, la echipa Sauber. La doar un an distanta a trecut la McLaren, acolo unde a petrecut nu mai putin de cinci sezoane. Singurul titlu din palmares avea sa-l castige insa la Scuderia Ferrari, in anul 2007. De-a lungul timpului, Raikkonen a bifat 157 de Grand Prix-uri. A reusit 18 victorii, 62 de clasari pe podiumul de premiere si 16 plecari din pole-position.

In cadrul echipei Lotus-Renault, Kimi Raikkonen il va avea coechipier pe Vitaly Petrov, pilot care are o intelegere valabila pana la finalul sezonului 2012.

Transferul lui Raikkonen vine la putin timp dupa ce Robert Kubica a anuntat ca nu este apt sa revina in Formula 1.