Eric Rene Boullier, seful echipei Lotus Renault, a confirmat speculatiile din ultima vreme din lumea sporturilor cu motor, oficialul francez precizand ca Robert Kubica nu va fi apt sa inceapa noul sezon din Formula 1, informeaza grandepremio.ig. Conform lui Boullier, pilotul polonez ar putea reveni in Marele Circ undeva la jumatatea anului viitor.

Robert KubicaFoto: f1.com

Renault a sperat ca Robert va putea concura inca din prima etapa a noului sezon de Formula 1. Polonezul nu este insa la 100% din potential, iar despre o revenire se poate vorbi doar din a doua parte a campionatului din 2012.

In aceste conditii, Lotus Renault trebuie sa caute un al doilea pilot langa Vitaly Petrov. Bruno Senna si Romain Grosejean (campion in GP2) se lupta pentru postul vacant.

Kubica, accident grav in februarie 2011

In data de 6 februarie 2011, Robert Kubica a suferit un accident de masina in timp ce lua parte la "Rally Ronde" din Andorra. Polonezul a suferit multiple fracturi si traumatisme interne, fiind operat de mai multe ori.

Nu a fost primul incident major

In 2007, in timpul Marelui Premiu al Canadei, Kubica a suferit un grav accident, dar spre mirarea tuturor a scapat cu doar cateva leziuni usoare.

Nascut pe 7 decembrie 1984, Robert Kubica este primul pilot polonez care a participat in Formula 1. De-a lungul timpului, Robert a concurat pentru BMW-Sauber (2006-2009) si Renault (2010 - pana in prezent).

Cifrele lui Robert Kubica in Marele Circ:

Grand Prix-uri - 76

Victorii - 1

Podiumuri - 12

Puncte castigate - 273

Pole-Position - 1

Prima cursa: Marele Premiu al Ungariei (2006)

Singura victorie: Marele Premiu al Canadei (2008).